Telefon kaplamanın esasında çok zor bir uğraş olmadığını, biraz zamanınızı alacak olsa da sonucun sizi çok etkileyeceğini söyleyebilirim. Uygulamanın sonunda telefonunuzun güzelliğine şaşıracak ve esasında uygulamasından da keyif alacağınızı fark edeceksiniz. Uygulamaya geçmeden önce uygulamaların kılavuz videosuna web sitemiz üzerinden ulaşabileceğinizi dilerseniz video yardımı ile uygulamayı yapabilirsiniz.
Tozun az olduğu bir yere geçmenizi ve yanınıza fön makinası almanız gerektiğini söylemeliyim. Kaplamanız ve fön makinanız hazırsa gelin başlayalım.
Adım 1: Temizlik
Kaplamayı uygulamadan önce telefonunuzun yüzeyini temizleyin. Telefon kaplaması ürün paketinin içerisinde biri ıslak, biri de kuru olmak üzere 2 farklı mendil bulunmaktadır. Öncelikle ıslak mendil ile telefonda kaplama uygulaması yapacağınız bölümü üzerinde hiç toz kalmayacak şekilde silip kuru mendil ile yüzeydeki ıslaklığı alarak kaplama yapmaya uygun hale getiriyoruz.
Adım 2: Kaplamayı Ayarlayın
Telefon kaplamasını taşıyıcı kâğıttan kaldırarak taşıyıcı kâğıda tekrardan “+” formunda yapıştırarak hoparlör, mikrofon ve şarj soket yeri gibi bölümlerin açıkta kalmasını sağlıyoruz. Artık kaplamamız telefona uygulamaya yapmaya hazır hale geldi.
Adım 3: Uygulamaya Başlayın
Uygulamaya önce şarj soket ve hoparlör deliklerinin bulunduğu yeri kaplayarak başlıyoruz. Ardından açıkta kalan kamera kısmını da hafifçe yerleştirerek taşıyıcı kâğıdı, kaplama ve telefonun arasından yavaşça çekiyoruz. Daha sonrasında telefonun üst kısmında kalan kaplamayı fön makinasıyla ısı vurduktan sonra baş parmağınız ile kamera hizasından yukarıya çıkacak şekilde bastırıyoruz ve üst kısmını uyguluyoruz. En sonunda arka kasasının en altından en üstüne doğru parmağınız ile hava kalmayacak şekilde bastırıyoruz.
Adım 4: Kenarları Düzeltin
Sıra geldi kaplamanın kenarlarını uygulamaya, öncelikle kaplamanın kenarlarını fön makinası yardımıyla 10 – 15 saniye sıcak hava tutuyoruz. Ardından kenar kısımlarını baş parmağınız ile arka kasasından başlayacak şekilde kenarlara doğru ittiriyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra kulak diye tabir ettiğimiz kaplamanın köşelerinin açıkta kaldığını göreceksiniz. Tekrardan ısı vurarak esnetip ses açma kısma noktasından başlayarak köşe kısmına doğru baş parmağımız ile ittiriyoruz ve köşe kısmının tam oturmasını sağlıyoruz. Şayet köşe kısmı tam oturmaz ise kulak diye tabir ettiğimiz bölümü kaldırıp tekrardan ısı vurarak uygulamayı yapıyoruz. Diğer kenar içinde aynı uygulamayı yapıyoruz.
Adım 5: Son Kontrol ve Tamamlama
Kaplamayı tüm yüzeye uyguladıktan sonra, tekrar tüm kenarları kontrol edin gerekirse kenar-köşe kısımlarını kaldırıp ısı vurarak düzeltin. En sonunda ise kaplamanın uygulama yapılmış köşe-kenar kısımlarına sıcak hava vurarak taşıyıcı kâğıdın kaygan yeri ile kaplamanın uçlarına sürtüyoruz ki kalkma vs. yapmasın. Tüm bunları kusursuz ve bire bir şekilde yaptıysanız telefonunuz kullanıma hazır hale gelmiş demektir.
Sonuç olarak, telefon kaplaması uygulamak basit veya hızlı bir işlem olmasa da doğru bir şekilde uygulandığında sonuç gerçekten de kusursuz oluyor.